Miss my mammi!



Orkar snart inte vara upp längre. Kanske lika bra att gå och lägga sig så man är pigg imon. Saknar min mamma väldigt mycket. 3 ½ vecka är en lång tid. Man märker hur mycket man behöver sin mamma när man inte har dom i närheten. Dom kommer hem från Thailand den 8:e så det är inte långt kvar. Miss you mammi!
God natt alla filurer!

 


Stackars min lilla stumpa!

Sen i torsdags har Lea inte varit sig själv. Hon började få lite feber då och det blev bara värre och värre. Idag och igår har hon haft 40,5 grader. Men det är tur att man kan få ner febern med hjälp av alvedon i ett par timmar. Det är verkligen påfrestande att se sitt barn må så dåligt. Inte kunna göra någonting och kroppen bara kokar. Hoppas verkligen att hon mår bättre imon. Hon slocknade precis och fick en alvedon. Förhoppningsvis får hon sova hela natten. Både jag och Fredde har känt oss lite klassliga idag men det beror la på sömnen. Jag har ju stängt fredag lördag. Kul, men man blir trött. Har då med detta inte gjort ett skvatt idag. Får ta itu med det imon. Skulle tränat imon med Marie men Lea repar sig nog inte tills dess så det får vänta. Är helt ledig imon med så det blir nog en heldag hemma med städ och bak. (som vanligt) :) Har ingen aning om vad jag ska hitta på nu. Finns inte ett skit på tv och jag är ensam. Får väl bara njuta av tystnaden typ. Funderar på att börja läsa böcker. Någon som vet nån bra? Det kan väl vara avkopplande att bara läsa. Skriver mer sen. Hej.


Bebis Lea


Rast.

Sitter på jobbet nu och har rast. Druckit kaffe och ätit en donat så man orkar hålla sig vaken till kl 3 :) Faktiskt kul att jobba natt när man inte gjort det på länge. Och trevliga folk man jobbar med. Maria, A-T, Emma och Fiona. In och jobba nu igen. Ciao!

Katastrof

Måste bara berätta vad som hände igår när jag och Marie färgade håret. Glömde skriva det innan. När Marie skulle skölja ur sitt hår så skriker Marie "Det finns inget varmvatten". Då förstod jag att dom hade stängt av varm vattnet. Herregud vilken katastrof. Marie fick skölja en stund i iskallt vatten. Sen kom vi på att vi kunde värma på spisen. Så där stod vi med kastruller och sköljde håret. Precis som man gjorde förr i tiden kan jag tänka mig. Det var kul iaf :)

Sent lär det bli.

Idag ska jag stänga för första gången på över 2 år. Har inte ens jobbat kväll. Så det ska bli intressant och kul. Är schemalagd till 02.30 men i med jag ska bli utbildad lär det bli jäkligt sent. Stänger även på lördag. Så Fredde får fullt upp hela helgen. Gött att vara lite barnfri. Vet inte riktigt vad jag ska göra innan jag börjar jobba. Kanske drar till gymmet. Och stan kanske med. Får se.

Bakdag.

En riktigt bakdag har det varit idag. I förmiddas gjorde jag blåbärskakor. Dom blev väldigt goda. Skulle gjort dom lite mindre för dom smetades in i varandra vilket gjorde att dom blev lite fyrkantiga. Men det vet jag till nästa gång då. Marie kom vid middagstid och jag lagade Sheeperdpaj till oss. Sen färgade vi håret på varandra. Började sen med att göra dumlekakor och dom blev väl hyffsade. Har inte smakat dom än i med dom ska kallna. Sen gjorde jag snickers. Jordnötssmörs blandningen brände första gången så jag fick göra en ny sats. Sånt som händer. Dom står i kylen och kallnar så jag ska skära upp dom sen. Inte dåligt utav Linda Larsson att ha hunnit med så mycket idag. Dammsugigt har jag med gjort. Halleluja! Nu päser jag i soffan och ska göra det resten av kvällen. Behöver dock lite mat men det löser sig alltid. Nu kommer min man. Han ska få en liten puss :)

Man blir så ledsen.

Sitter och kollar på efterlyst och jag klarar typ inte av det. Jag tycker det är så himla hemskt hur vissa människor kan göra odrägliga saker. Som att barn mördar barn. Jag kan inte ta in det. Hela min kropp blir helt stel och jag vill bara spy.
Hur kan folk mörda och bara ge sig på folk? Fatta att dom lider av svårt skadade saker. Ne fy för allt skit.
Inget kul att skriva om.

Ska nog snart gå och lägga mig. Lea ligger och hostar så det kanske blir en jobbig natt. Hon håller på att bli sjuk :(
Imon är det en ledig dag och den kommer kanske att se ut såhär:
Städa
Träna
Tvätta
Kakbakning
Färga håret
Låter väl trevligt :) jag hoppas på att allt kommer att ske.

Natti natti

Recept.

Matmysets smörgårdstårta. En del är vegetarisk :) Här kommer receptet:

Du ska göra själva tårtan en dag innan man serverar den för bästa resultat. Så brödet får suga åt sig inlägget.

Ett paket hörnekakor (6 st)
3 dl creme fraishé
280 g tonfisk (tonfisk i vatten)
175 g citronmajonäs
1 dl dill

Lägg två hörnekakor på ett fat. Lägg 1/3 av smeten på understa lagret och fortsätt så på de andra lagrena. Se till att brödetskanter varvas så att den inte kan gå isär.
Så, nästan klart. Dagen efter är det bara till att garnera med va som faller en in innan servering. Jätte enkelt och himelskt gott!


Mätt som en plätt.

Jag kräks nästan. Har ätit stantons sallad till kvällsmat med Malin och sen lite cheesecake. Och nu lite chokladpudding. Fy vad flötigt. Tur man tränade spinning igår och sen träna imon. Det jämnar nog ut sig :)
Hade matmys igår och gjorde smörgåstårta + cremefraishetårta. Svin gott blev det. kommer upp bilder snart. Typ imon. Och ska skriva receptet på mammas smörgåstårt, speciellt för dig ANN :)
Ska blogga mer imon.
Tack och hej

Havrebröd

Bakade bröd igår och tänkte visa vad det är för sort jag brukar baka. På Icas havregrynspaket står receptet på havrebröd som jag oftast bakar. Det är även linfrön i det så väldigt bra för dom med trög mage. Inte så bra för Lea kan man säga :) Helt fulla blöjor efter hon ätit mitt bröd.
Gör man eget bröd på blir det mycket torrare än det man köper. Men då har jag ett tips på detta hevrebrödet. Det är sjukt gott att rosta, så när det börjar bli torrt så rostar jag det. Då går inget till spillo :)


Vinter.

Ja ingen har väl missat snökaoset. Men trots det kunde vi ta oss ut till pappa och Maggen igår. Tog en stund att gräva fram bilen men så är det ju för dom flesta. Åkte lite pulka och så hos pappa. Lea äälskar pulka. och att bära på Coco.



MEN KUL DÅ!!!!

Kan det sluta snöa någon gång? Man kommer ju ingenstans i detta vädret. Jag hade ju sett fram emot att åka till busfabriken med min dotter och det skiter ju sig. Frågan är ju om man kommer ut med bilen överhuvudtaget idag? Om man kunde hitta på något annat? Typ åka och bada i simhallen. Men man har ju inte den roligaste mannen i världen alltid. Inte mycket som faller i hans smak. Kanske beror på att han är LITE förkyld. "Aaaah" säger ja. Det går att göra saker ändå. Han är så himla veklig :)

Får väl sitta hemma och rötna hela helgen nu då!!! KUL DÅ!

Loser jag är.

Haha ja det var inte mycket jag hann med på min lista idag. Det ända som inträffade var att jag var hos tandläkaren. Någon mat har jag inte orkat göra. Åt matlåda till lunch och big boys nu till kvällsmat. Någon träning blev det inte heller för att fredde inte var hemma så jag fick vara hemma med Lea. Yrkesvägledaren blev det inte någonting med heller för att det var STÄNGT. Fy farao för dom. Men det får kollas upp nästa vecka istället.
Nu blir det mys med min man och dotter. Kolla lite film och så vidare.

Jag, Fredde och Marie har bestämt att vi ska åka till Hestra den 6 mars för att åka skidor. Det ska bli svin skoj.
Får se om det blir något med Busfabriken imon i med det är jäkligt kasst väder.

Hoppas ni gör något trevligt ikväll. Hej.



Dagens uppgifter.

Äntligen fredag och jag har ledig helg. Ska hinna med väldigt mycket denna helgen tänkte jag.
Igår tränade jag igen med Marris och det var as skönt.
Dagens uppgifter:
¤ Yrkesvägledaren med Sofie.
¤ Tandläkaren.
¤ Laga mat.
¤ Träna Bodypump.
¤ Laga mat.
Och imon ska familjen till Busfabriken i Halmstad. Det kommer nog Lea tycka är roligt.
Men en aning lugn och skön helg blir det nog. Det kan alla behöva ibland.
Men skriver mer senare.
Hejhej.


Sjukt seg.

Har jobbar hela dagen från 11.30 till 19.30. Det gick bra men den sista timman började jag få väldigt ont i ryggen. Inte van vid att jobba så många timmar. Men snart går jag upp i timmar :)
Vi hade ju matmys igår. Och alla tjejer var med så det var jätte kul. Jag, Marie, Sofie och Malin. Menyn bestod av hemmagjorda klyftpotatis, gräddsås med gelé i, sallad och en stor oxstek (Franscesca). Marie tyckte det blev jätte gott, Malin tyckte det var gott och jag tyckte det var sådär. Eller det var bara köttet som inte föll i min smak. Har konstaterat att jag inte kan äta oxkött. Tycker inte om när det är det minsta rött i. Vi hade väldigt problem med köttet att det var så rött och rosa. Men tillslut skar vi upp i skivor och la in det i ugnen så det skulle bli helt orött. Då gick det att äta.
Sen gjorde vi efterrät också. Chokladpudding med grädde. Smaskens.
Nästa vecka blir det smörgåstårta. Det får ni inte missa.




Träning

Har vart och gymmat lite idag med Marie. Första dagen på våran träningstid. Men det var mest genomgång av alla träningsmaskiner. Så nu vet man vad man ska göra, typ :P Ska träna på torsdag igen sen blir det fredag och söndag med kanske. Såg nu att jag var ledig denna helgen också för att jag ska byta helg. Ska ju gå på Marias skift nu :) Gött med mer timmar.
Nu kollar jag familjen annorlunda och sen blir det spårlöst. Har en hel ledig dag framför mig imon och då blir det städ städ och tvätt. Här ser ut som skit. Men svärmor var här och passade Lea medan jag tränade så hon fixade jättefint i köket. Tack ! :)
Bilderna från Elinasfest kommer upp snart. Glömde ju den hos henne i lördags så jag ska väl hämta den i sinom tid.
Matmys imon och det ska bli en smarrig rätt denna gången med.

Ha en bra afton. <3

Dålig idag.

Ja det var ett redigt partaj igår. Så därför mår jag inte så bra idag. Det är tur som tusan att man inte är ute så ofta. Förstår inte hur folk orkar med det alltså.
Imon är det jobb och sen träning med Marie. Hoppas på att man mår bättre.

Bye


En kul lördag ska det bli

Igår var Hampus och Rebecka hos oss och slappade lite. Vi åt pizza och sallad från stantons och sen kollade vi tv och spelade lite wii. :)
Idag blir det fullt ös. Fredde är och kollar på en bil i Falkenberg nu och vid 1 är det kalas hos Elina. Sen ska vi tillbaka till Elina kl 18 för fest. Hoppas på en kul kväll. Och på en bil idag kanske med :P
Lea ska sova hos min far och det kommer nog gå fint.
Trevlig helg och bilder kommer upp sen från kvällen.

Hmmm

Nu blir det snart jobb. Men bara till kl 15. Sen blir det nog städning för mannen kommer hem idag. Ska hinna handla med. Skethuspappret är slut och det är väl inte så bra. Tänkte göra tacos ikväll tror jag. Smidigt och lätt. Längtar till Elinas fest på lördag. Ska bli trevligt och det är så kul att göra sig fin tycker jag. :)
Hörs sen.

Skön kväll med trevliga resultat.

Var en stund med Marris i eftermiddags och vi gjorde kladdkaka. Det skulle vi inte gjort för det var jäkligt nära att jag kräktes. Åt nog lite för mycket tyvärr :S Men det gör inte så mycket för vi ska nog börja träna på Atletica snart. Är rejält sugen på det för det var ju ett bra tag sen jag var där nu. Kul att komma i form igen. Kan man hoppas på iaf :)
Var ju hos Mamma också och åt lite mat och sa hej då. Dom åker imon så det var lite trevligt med mat. Sen kommer det bästa av allt. Ska ha på mig min balklänning igen på Mc Donalds personalfest. Det är Gala tema och då passar det bra med balklänningen. Trodde verkligen inte att jag skulle komma i den men OJ, det gjorde jag absolut. Den satt precis som den gjorde när jag hade den på balen. Herregud va glad jag blev. HELT OTROLIGT. Vad har jag egentligen gjort för att gå ner i vikt? Inte en aning i med jag äter Mc Donalds typ 2 ggr i veckan. Haha. Men man ska väl ha tur i något. Är iaf svin glad. Ska hålla mig i detta stadiet du.

Har du svårt med söt och salt suget på kvällarna. Gör som jag, en smoothie. Det är så himla bra. Gör det nästan varje dag och det ger verkligen en energikick och man känner hur nyttigt och bra det är. I dag blev det en jordgubbssmoothie med lite annat i :)



Nu har jag bara slappat sen jag kom hem från mamma. Kollat Vinterspelen och efterlyst. Nu ska jag lägga mig snart. Har vart en skön dag och kväll men huvudvärken är tyvärr ingen höjdare.
Trevlig afton!


Bilder

Ja här är bilderna från mammagruppen igår hos Marie.











Det är såå mysigt med barn alltså :)

 

 


Work

Nu blir det jobb till kl 12.30.

Sovatime

Mycket trevligt ute hos Marie på mammaträff.
Malin kom hit och höll mig sällskap ikväll. Vi åt knäckebröd och sen gjorde jag smoothie till oss :) gott.

Kollade på Gunde Svans vinterspel på kanal 5, svin kul program alltså.
Nu är det dax att sova så man orkar med att jobba en stund imon. Efter det blir det nog lite sällskap med Marris. Kvällen kommer att spenderas hos min mor. Hon ska bjuda oss på mat för dom åker ju till Thailand på torsdag. Lyx.
Saknar dig hjärtat!

hej på er


Tidigt i Ottan...

Lea vaknade tidigt idag men jag fortsatte att sova ändå. Hon får vara uppe själv och kolla på tv medan mamma sover :P Nu ska jag göra i ordning mig och sen ska jag lämna Lea hos Susanne så jag kan klippa mig på Kammen.
I Eftermiddag ska vi på mammaträff och träffa alla barn och mammor igen. Det var ett tag sen nu så det ska bli trevligt.
Skiver mer ikväll.


Jahopp

Fy tusan vad jag har ont i mina händer. Dom är så sjukt torra och inflamerade. Svider så himla mycket och det blir inte bättre när man smörjer sig. Svider sååå enormt. Har någon nått tips på vad man gör eller smörjer sig med ?!?

Nu är jag väldigt uttråkad. Finns inget man kan göra såhär dax. Blir väl lite korsord sen eller något. Har kollat familjen annorlunda och nu är det spårlöst. Fick lite mat innan hos mina svärföräldrar då dom har hämtat Lea från dagis. Det var väldigt snällt. Så har jag fått låna deras bil med för Fredde har bilen. Svin jobbigt. Hoppas på en ny snart.

Imon ska jag klippa något coolt av mitt hår. Men jag ska spara till långt sen så får se vad det blir.

Natti natti allihop.

Helgen var späckad.

Ja i fredags åkte jag, Marie, Lea och lite Fredde pulka. Det var rejält kul och man fick sig ett träningspass vill jag lova. Så byggde vi en snögubbe också jag och Marris :)

På fredagkvällen kom Freddes familj på besök och fick hamburgare. Mycket trevligt.
Lördagen började med jobb i 8 ½ timma. Sen var det hem och göra i ordning sig lite för pappa och Maggan kom och hade med sig jätte god mat som dom lagat. Vi kollade på melodifestivalen och drack lite öl och vin.
Sen blev det jobb på söndagen till kl 15 och på kvällen åkte Fredde till Karlstad och Marie och Malin kom hit för att spela bingolotto. Jag vann 2 sverigelotter :P
Ja en fullspäckad helg kan jag lova.

Nu är det ny vecka och nya saker att göra. Ska klippa mig och träffa mammagruppen t.ex.

 


torsdag

Jobba
Städa
Laga mat
Mysa


AVATAR.

Satan i gatan sicken film.
Den var riktigt bra faktiskt. Häftig.
Precis en sådan film som jag älskar.
Det var faktiskt en av dom bästa
filmerna jag sett på väldigt länge.
Tack mor och Per.

Nu blir det inte mycket att göra. Är svin trött och ska nog lägga mig snart.
Imon väntar återigen jobb till kl 16.30.
Sen vet jag inte vad jag och Lea ska hitta på.

HeJ


Men gud.

Det snöar för farao fortfarande. Hur ska detta sluta. Dom har ju skottat men nu är det världens driva bakom bilarna. Får se om man kommer ut idag. Fick ett extra jobbpass så det hoppas jag verkligen.
Det är förbannat vad man sover dåligt nu för tiden. Har sjukt svårt för att somna. Undra vad det kan bero på? Har vart så länge. Det löser la sig nog.

Har kommit på att jag saknar min feta mage. Det var så fint och mysigt.
 
Det är tur att man kan vara med om det fler gånger. Mys


Återigen Matmys.

Har lagat mat men mina flickor idag. Soppa med klimp blev det idag vilket vi redan har gjort en gång men det är sååå gott. Sen blev det fruktsallad med glass. Mums. Vi har haft ortoligt trevligt och så har vi nog allt blivit små tanter. Pratar om kaffesorter, om hur dom smakar. Hahaa herregud. Och så blir det bingolotto på söndag också. Det kan inte bli värre alltså. Men det är därför jag gillar Malin och Marie. Vi har ju massa tantiga saker gemensamt :) Marris är värst.



Goda vänner = Bästa vänner

Nu väntar Paradise Hotell.
Fick ett extra pass imon :) Jaaaaa
Efter jobbet blir det bio med mor och Per. Avatar

Natti!

 


Smoothie.

Har gjort min supergoda smoothie idag igen. Mycket nyttig och god kvällsmat. Lite mackor till så blir man perfekt mätt. Om någon vill prova så ska jag ge er receptet på Larssons smarriga smoothie.

Du behöver:
Matberedare/mixer
Stort glas
½ avokado
en bit mango
en kiwi
en banan
5 frusna jordgubbar
2-3 dl lätt vaniljyoghurt

Och detta blir till en eller två personer. Men jag dricker lätt upp allt själv.
Prova vettja.

Fullt upp.

Trodde det skulle bli en tråkig och lång dag men det visade sig att jag fått lite att göra ändå. Lea är på dagis och jag ska ner till stan med Mollan nu och kolla lite skit. Byta Leas skor hon fått av sin farmor som tyvärr inte passade.

Sen bilr det till att hämta Lea vid 2 tiden och efter det kör vi ut till Rolfstorp till Emma och William. Ska ge han ett litet paket för han har ju trots allt fyllt 1 år.

 

Men ikväll då? Ne det återstår att se vad som hittas på då.


RSS 2.0